Island Hopping -risteily

Tule tutustumaan Perämeren helmeen, Raahen saariston pitsimäiseen verkostoon!

Island Hopping -risteily

Tule tutustumaan Perämeren helmeen, Raahen saariston pitsimäiseen verkostoon! Kesäsesongin alkaessa toukokuun lopulla aloitamme island hopping -risteilyt Raahen saaristossa. Island Hopping -risteilyllä pääset vierailemaan Raahen rannikon mielenkiintoisimmissa ja kauneimmissa kohteissa. Risteilyn aikana tutustumme kolmeen saareen ja käymme niistä maissa kahdessa. Retkeen sisältyy runsaat retkieväät.

Iso-Kraaseli

Iso-Kraaseli on Raahen saariston saarista toisiksi suurin. Saaren tunnistaa ja erottaa helposti mereltä sen tunnusmajakasta eli pookista. Noin 1,3 kilometriä pitkässä saaressa on opastettu luontopolku, luotsitupa, grillauspaikka, vierasvenelaituri, sekä yöpymispaikka, jossa voi majoittua pientä vuokraa vastaan. Luontopolkua pitkin pääsee helposti kulkemaan saaren merenpuoleiselle rannalle, jossa on hyvät vesilinnunpyynti- ja kalastusmahdollisuudet.

Kalla

Kalla edustaa Raahen saaristossa kivikkoisten luotojen koristamaa merimaisemaa. Karun kauniilla saarella meren voi tuntea sen kaikissa olomuodoissa ja antaa sen voiman johdattaa aistien hienovaraiseen maailmaan. Kallan saarella sijaitsee Raahen kalastajaseuran omistama retkikämppä, jossa kalastajat, jahtimiehet ja arkea pakenevat retkeilijät voivat vapaasti majoittua ja nauttia luonnon seesteistä rauhasta.

Tasku

Tasku on Raahen saarista tunnetuin, ja ehkä myös tunnelmallisin. Taskun tunnusmerkkeihin kuuluu vuonna 1853 rakennettu 19,2 metriä korkea Taskun pooki eli majakka, joka on ollut merkittävä maamerkki merenkävijöille Raahen saaristossa aina purjelaiva-aikakaudelta lähtien. Taskusta löytyy taukotupa ja grillikatos sekä kuivakäymälä. Voimaudu luonnosta ja koe auringonlasku ja -nousu ainutlaatuisessa ympäristössä majoittumalla saarella sijaitsevaan vanhaan kalakämppään. Saari tunnetaan paikallisten kesken myös sen koillis- ja itärannoilla sijaitsevista upeista uimarannoista.

SAARISTORISTEILYT JA KULJETUKSET KESÄ 2023

LÄHTÖPAIKKA
Kaikkien risteilyjen ja kuljetusten lähtöpaikka on Pakkahuoneen museon laituri Rantakatu 33, Raahe.

TILAUSRETKET
Kippari suunnittele kanssasi mieleenpainuvan elämyksen saaristossa. Kysy myös tarjoiluista ja paketeista.

LÄHDÖT

KESÄKUU -> 27.

to 12.00 Island Hopping 3½ h (takuulähtö)

pe-su Saaristokuljetus Hop on – Hop off 12.00 meno – 17.00 paluu Museonrantaan (takuulähtö)

Lisälähtöjä myös sinun aikataulusi ja toiveittesi mukaan. Kokoa vähintään 6:n hengen porukka ja ota yhteys kippareihin.

Lyhyesti
  • Retki kestää 3-4 tuntia sisältäen matkat
  • Hinta: aik. 55€, lapset 25€ (alle 12v), perhelippu 140€
  • Minimi 5 hlö
  • Järjestetään myös erikseen tilauksesta
  • Lähdöt: julkaistaan huhtikuussa
  • Satama: Rantakatu 33, 92100 Raahe
Ota yhteyttä tai varaa matka

varaukset/myynti
Jouni Leinonen
jouni@meriraahe.fi
puh. 050 4346340

Viimeisimmät lokimerkinnät