KUVAUKSIA KALLASSA, VETOUISTELUA JA MERIHAUTAUS

Kallan kuvaukset

Raahen Seudun toimittajalta tuli yhteydenotto. Tarvittiin venekuljetukset askeettiselle saarelle Raahen saaristossa. Päädyimme Kalla vaihtoehtoon ja kuvaus paikka oli kyllä aika täydellinen. Karu kivikko saari ja Taskun pooki hienosti taustalla. Tavoitteena oli saada kuvia vanhan ajan saaripäivän vietosta ja hyvin kyllä onnistuivat. Kameran takana hääri tietenkin Pro, Vesku. Eväsretki lavastettiin ja kuvat olikin sitten jo seuraavassa lehdessä. Hienosti Taskun okrankeltainen pooki oli saatu myös taltioitua taustalle.

Venekuljetukset

Venekuljetukset ja saaristoristeilytkin on saatu polkaistua käyntiin. Aikataulut löytyy visit Raahen sivuilta ja myös meriraahen sivuilta tuotelehtien takaa. Muutama tykyporukka ollaan jo päästy saaristossa käyttämään ja turistejakin alkanut olemaan liikkeellä. Jos haluatte saada risteilyn, island hopping-risteilyn tai saarikuljetuksen omalla aikataululla ja porukalla, niin kerää kasaan 6 hlön seurue, niin palvelu järjestyy teidän omalla aikataululla. Ja nyt molemmat paatitkin on viimein vedessä. Jenny ja Arkki.

Vetouistelu

Käytiin Liimatais Maken kanssa kokeilemassa myös lohen uistelua. Itse ehdin olla vetämässä yhden reissun ja sillä kertaa ei saalista saatu. Make on niin hommaan hurahtanut ja jatkoi yksin vielä hommaa toisena ja kolmantenakin päivänä. Sinnikäs äijä ja sinnikkyys palkittiin. Saaliiksi 3 lohta tältä keväältä. Sovittiin, että ensi vuonna kesäkuun eka viikolla otetaan uusiksi. Mielestäni hyvin on oli lohta liikkeellä. Varma tieto on että samalla viikolla saatiin ainakin 15 kg ja 19 kg kalat toisiin venekuntiin kyytiin. Pitänee järjestää lohitreffit ensi kesälle Raaheen? Majoitukset, ruokailut, sauna ja illan vietto iso-kraaselin saaressa.

Merihautaus

Saimme kunniatehtävän saattaa kahden ihmisen tuhkat viimeiselle matkalle perämeren aaltoihin. Todella koskettavia tilaisuuksia molemmat. Kauniisti irto kukat kelluivat laineilla. Meren syli.. MeriRaahen kautta järjestyy, siis myös tämäkin palvelu. Voimme sisällyttää siihen ruokailut ja muistotilaisuuden Pruutalla yhteistyössä Ruiskuhuoneen kanssa. Taitaa tämänkin kipparin viimein rauha löytyä kuitenkin sitten vasta meren sylistä.