HELTEET JA ISLAND HOPPING PALASIVAT

Merivesi ollut nyt pitempään harvinaisen korkealle ja helteet palasivat takaisin. Veneilyn kulta-aikaa. Ja paljon on veneitä nyt näkynyt Raahen saariston väylillä. Voin noin äkkiä päässä laskien, että meillä on tässä parin viikon aikana vieraillut yli 30 vierasvenettä. Luku ei perustu mihinkään muihin faktoihin, kuin siihen mitä aluksia on tuossa väyliä nuohotessa tullut vastaan. Raahen maine merikaupunkina jo houkuttevana matkakohteena veneilijöille jatkaa kasvuaan. Ja miksipä ei. Kaunis saaristo, palveluita saatavilla ja ihan tänne kaupungin sydämmeen pääseen meriteitse.

Island Hopping

Island hoppingit saatiin tällä viikolla kaikki täyteen,  vaikka ajettiin pari ylimääräistäkin lähtöä. Taskun saareen ei tänä kesänä päästä meidän kalustolla rantautumaan. Laituri on 2 elementtiä lyhyempi, kuin aikaisempina vuosina. Laiturin päässä liittoveden aikaan tasan metri vettä.

Kallassa on kuitenkin sitten vierailtu sitäkin tiheämmin. Aivan upea saari sekin. Karumpaa saaristoluontoa kauneimmillaan. Viimeisenä pysäkkinä näille retkille on sitten ollut iso-kraaseli, jossa on nautittu retkieväät yhdessä. Näistä vastanneet pääasiassa Tintti ja Jonna : ) Me miehet on sitten keskitytty kipparointiin. Retken kesto n. 3,5 – 4 tuntia semmosella rennolla otteella ja aikataululla. Tämä tuote saatiin myös muuten myyntiin kansainväliseen Visit Finlandin Coast and Achipelago katalogiin.

Luotsitupa

Luotsituvalla on nyt ollut hiljaisempi vaihe kunnostuksen suhteen. Muut työt ja kiireet on vieneet niin paljon aikaa. Majoituskäytössä tilat on kuitenkin koko ajan olleet. Itseasiassa siellä on nyt tulevana viikonloppuna pe-su häiden jatkot. Kaikki tilat on vuokrattuna. Toivonkin nyt veneilijöiltä, että jätetään vaikka tuo pitkä betonilaiturin toinen sivu häävieraiden käyttöön? Eli tämä etelän puoleinen sivu. Uutta ulkovuori paneelia saadaan ensi viikolla. Tarkoitus onkin pitää nyt toiset talkoot ulkovuoren kimpussa. Jos on kiinnostuneita, niin minulle vaan viestiä. Maalausta, vintin siivousta ja tyhjennystä, saunan lämmitys, ruuanlaittoa jne. hommaa piisaa. Talkooväelle järjestyy saaressa majoitukset ja täysylläpito ruokailujen suhteen. Tervetuloa mukaan!

Ai niin ja vielä tuo yksi kuva, joka oli tuossa kuva kollaasissa. Muutama nuori mies teki reipasta työtä tyhjentämällä sukeltamalla ja narulla museon lahdesta järkyttävän määrän metalli ja muuta romua. On nuorilla miehillä kyllä terveet harrastukset! Hattua nostan ja korkealle.