Pääsiäiskalassa

Aamulla kun sai unihiekat hierottua silmistä ja enimmät rähmät raavittua, niin yksi vilkaisu ulos kertoi, että sievä päivä on tulossa! Huomiselle sunnuntaille taas ennusteen mukaan ei oikein ollut luvassa parhaat mahdolliset kelit veneenlaskua ajatellen, joten heti aamusta viestiä Uppikselle, että mitenkähän, onnistuiskohan, lähteeköhän traktori käyntiin ja kohti Los Lapaluotoa. Ja lähtihän se. Aamupäivästä Arkkiin pakolliset pienet huoltotoimenpiteet vedenalaisille osille ja traileri koukkuun. Hyvin solahti vene sekaan ja käy ja kukkuu niin kuin pitääkin. Eikä vuotoja läpivienneissä ilmennyt. Nyt vaan pääsiäisen lopulla Arkin pesua ja varustelua hylkeenpyyntiretkuetta varten. Ulkoletossa taitaa nyt olla jäällä lähimmät, mutta pohjoista kohti saa kyllä ajaa heti reilusti, jos kunnon jääkenttiä toivoo löytävänsä. Arkki parteen ja syönnin jälkeen pikkuveneellä verkoille.

Yksi vajova punkka oli pyynnissä. Saalis kohtuu hyvä verkko määrä ja paikka huomioon ottaen. Jätettiin siis verkot yöpyyntiin ja aamulla katsomaan, että miten meidän äijien käy. Vaimon velimies on ollut nyt pari päivää lapsien kanssa merellä mukana ja todettiin, että hyvin ne hoituu lapsenhoidot ja kalastukset siinä samalla. No problems. Iso-kraaselissa käytiin laiturilla syömässä eväät. Samalla ihmeteltiin, että on jäät käyneet tänä talvena kyllä korkealla, kun iso-kraaselin etelän puoleisen laakongin seinääkin olivat murjoneet. Johtuiko siitä, että kraaseleitten väli ei oikein päässyt jäätymään missään vaiheessa kunnolla?

Hieno reissu ja pyynti jätettiin päälle. Saa nähä, miten ahti meitä kalastajia huomenna kohtelee. Kohtalaista kaakkotuulta, lumi-/räntäsadetta on ainakin vissiin meille luvassa.