LOKI 61 HYLKEENMAKSAA JA JÄÄMAISEMAA

Saatiin hyvä pyyntiporukka viimein kasaan parin vuoden suunnittelun ja aikataulutusten jälkeen. Viime keväänäkin oli kova yritys, mutta silloin jäät loppui koko perämerestä kesken. No nyt kuitenkin päästiin liikkeelle. 5 hengen ryhmä vahvistettuna Pihka Matilla ja Matin rönnquistilla. Hyviä jääkenttiä oli tarjolla heti tuossa saariston ulkopuolella ja Raahe majakan takana alkoi vahvemman jään vyöhyke, jossa jään paksuus oli välillä 20-60 cm. Perämeren pohjukasta meille ajautunutta vankempaa jäätä.

Keli huomioon ottaen yllättävän vähän kuitenkin hylkeitä oli noussut jäälle. Havaintoja saatiin päivän aikana 4 norpasta ja lisäksi yksi todella iso harmaahylje. Näistä 2 norpista päästiin turvallisesti pyytämään ja toinen saatiinkin eräksi. Hieno oli nahka ja karvakin kiinni. Erittäin hyvä syöntihylje! Iltapäivästä maihin tulo oli jo hieman takkuista. Vaikka tuuli oli etelän ja lounaan suunnalta huomattiin, että lautat liikkui merivirran mukana vastakkaiseen suuntaan ja alkoi tukkimaan sisään tuloväylää Raaheen takaisin. Jotta reissua ei tarvi jatkaa Pyhäjoen ja Kalajoen suuntaan päätettiin lopettaa pyynti  sunnuntaina hieman aikaisemmin. Ja hyvä päätös tehtiin.

Illalla ohjelmassa olikin sitten saaliin käsittelyä ja  maksanpaisto. Hyvin maksa upposi miehille. Ensinnä sipulin kuullotus miedommalla lämmöllä voissa, sitten ohueksi leikatut maksaviipaleet kuumalle pannulle ja mausteeksi riittää pelkkä suola. Hifistellä jos haluaa, niin liekitys konjakilla ei huononna tilannetta yhtään.