LOKI 56 Luotsitupa, kalastajat ja Hyle

19.01.2020 Klo 15:15 NW 8-10 m/s.
Pitempään ollut jo mielessä, että on päästävä Iso-kraaseliin katsomaan onko ikkunoiden kunnostuksen aikaiset vanerit ja peitteet pysyneet paikoillaan ja että luotsituvalla on kaikki muutenkin ok. Eilen palattiin Helsingistä matkamessuilta ja tänään sitten se saaressa käynti viimein onnistui. Selipaatti, eli se perämeren toiseksi paras perävene laskettiin lapaluodosta sekaan ja ei kun kone käymään.

Tukkoinen oli lähtö lapaluodon veneenlasku liuskasta, kun vanha uskollinen 8 hp Yamaha, vm. 86 ei suostunut näin tammikuussa käymään kuin toisella pytyllä. Tuttu vika. Tekee aina välillä tätä. Onneksi korjautuu tulpan vaihdolla. No ei muuta kuin, Kimmo ja Erkki kyytiin ja keula kohti Iso-Kraaselia. Vauhti oli kyllä vastatuuleen perin maltillinen yhdellä pytyllä mentäessä. Oisko ollut semmonen 3-4 solmua.. Hyvin muistui mieleen ajat, kun kalastelin 20 vuotta sitten puisella kalastajaveneellä. Muutaman kerran oli karvan liian raskas verkkolasti kyytissä ja moottorista loppui tehot, kun tulin saaren suorista ulos ja yritin päästä ulkomatalille.

Saaressa oli kaikki kunnossa. Paisteltiin periteisesti makkarat ja nautittiin luonnosta. On se hieno paikka makkaranpaistoon tuo iso-kraaseli. Nytkin kovalla luoteistuulella tulistelupaikalle ei tuullut yhtään, mutta hienosti kuului kun meri kävi saaren pohjoisilla rannoilla.

Ai niin.. Olihan siellä muitakin liikkeellä. Kun oltiin lähdössö, niin Mara ja Esa tuli rantaan kalalaatikon kanssa. Olivat taas saaneetu muutaman kilon saaneet tuoretta myyntiin Lapaluodon Kalaan ja kahvilaan. Hyvä homma. Saa nähä onko miehillä kuitenkin nyt seuraavalla koku reissulla tyhjät verkot. Nosti nimittäin niin iso Norppa päätään miesten verkkojuonen luona, kun oltiin takaisin rantaan palaamassa.