LOKI 54

23. – 24,10. Kovan etelä-/lounasmyrskyn jälkeen keskiviikkona kävi vielä vanha meri, kun käytiin heittämässä verkkojuoni Taskun taakse. Aallokko oli semmoista 2.5-3 metristä, mutta mukavan loivaa. Hienosti saatiin verkot pyyntiin ennen kuin säkkipimeä pääsi yllättämään. Mukana reissussa oli Kimmo ja Eero. Matkalla jäätiinkin sitten iso-kraaseliin yökuntiin. Aamuksi oli sovittu kello 9:00 Radio Pookin haastattelu.

24.10. kello 8:30 startattiin iso-kraaselista kohti Lapaluotoa. Alminojan Petrihän sieltä sitten hyppäsi Assari Memmun kanssa kyytiin ja otettiin kurssi kohti taskua. Sievä keli tuulta n. 5-6 metriä lounaan suunnalta ja pikku vesisadetta. Ei ollut kala uinut ainakaan tähän verkkojuoneen. 1 made ja sitten pari pannullista maivoja, jotka olivat jääneet liinaan kiduksistaan kiinni. Paluu matkalla tuikattiin taas iso-kraaseliin, jossa vedettiin suora haastattelu eetteriin. Käytiin läpi aikataulua ja suunnitelmia iso-kraaselin luotsituvan osalta.

Illalla töittein jälkeen vielä rynnättiin Kimmon kanssa merellisiin tehtäviin. Päätettiin ottaa ennen alkavan viikon pakkasia M/B Jenny ylös talven alta. Aina yhtä haikea tapahtuma. Tuntuu aina, että liian lyhyt kesä taas kerran.. Upolan Harri oli konemiehenä ja hienosti saatiin paatti ylös, pestiin ja laitettiin talvehtimiskuntoon.