LOKI 52

19. ja 20.10. Lauantaina startattiin jo aamusta perinteisillä Raahen syyskalamarkkinoilla. Heti kärkeen tästä tapahtumasta pitää oikaista, että kyseessä ei ole pelkät kalamarkkinat, vaan myynnissä on paljon muutakin syksyn  satoa ja laadukkaita käsitöitä. Omatkin kerrospukeutumisen villakerrokset on näiltä markkinoilta perinteisesti tullut hankittua. Kalaa saatiin markkinoille hyvin loppujen lopuksi pyydettyä, vaikka aluksi näytti taas kerran, kuten jo monena syksynä aikaisemminkin, että hylkeet vetää tällä kertaa pitemmän korren.

Sunnuntaina oltiin sitten aamusta MeriRaahen hommissa. Saatiin iso-kraaselin luotsituvalle vieraaksi Raahen Prisman väkeä. Järjestäjille välittyi porukasta hyvä yhteishenki ja rento huumori. Olenkohan oikeassa? Sunnuntai taisi olla joutsenten päämuuttopäivä? Ainakin muuttoauroja siihen tahtiin yli meni koko päivän. Tyhy-porukoita riittää onneksi vielä näin lokakuun lopulle asti. Pari reissua vielä ainakin on tulossa ja viimeisimmät marraskuun alussa.

Mentiin perinteisellä ja hyväksi todetulla kaavalla. Ensin pieni merimatka Iso-kraaseliin, jossa saaressa luontopolunkierto (n. 40 min) ja sen jälkeen eikun syömään.. Tarjolla oli Kipparin menu. Meidän Johanneksen saaressa savustamaa lohta, suoraan savustinpöntöstä, vihannista puikulaperunaa, jotka paisteltiin merisuolan kanssa oikeassa voissa. Siihen kylkeen omatekemä remouladekastike ja paikallisen arvolan puutarhan vihanneksista tehty salaatti. Hyvin ruoka kelpasi! Kyllä tuolla saari miljöössä kaikki maistuu aina niin paljon paremmalle. Ruokailun jälkeen paluu rantaan ja vielä iltapäiväksi syyskalamarkkinoille talkoisiin. Touhun viikonloppu kaikkineen, mutta onhan se vaan hauskaa kun on mukavaa.