LOKI 51

NE 3-7 m/s. Merivesi +9,6 astetta. Merivesi +15 cm.  Raahen syyskalamarkkinat on tulevana viikonloppuna Lapaluodon kalasatamassa ja sinne tarvitaan kalaa myyntiin tarjolle monessa muodossa, joten nyt on kalasatamassa tohinaa. Veneitä lähtee ja saapuu jatkuvasti satamaan. Välillä kalaa on enemmän tuotavana, mutta yleensä suuntaus ollut että vähemmän. Hylkeet, hylkeet..

Aamulla hyökättiin M/B Arkilla Kimmon ja Janin kanssa merelle, ennen päivän töitä. Merellä aamu alkaa sarastamaan n 6:40, mutta ennen sitäkin hyvä toimia, kun on kunnon kansivalot ja valaisu verkonnostokoneelle kunnossa. Heikosta saaliista (loki 50) masentumatta, ei muuta kuin uutta pyyntiä päälle. Jani ja Kimmo kävivät keskiviikkona paiskaamassa verkkoja muutamaan apajaan valmiiksi, kun itsellä meni töissä sen verran pitempään. Ja aamusta miehissä kokemaan. Hyvin lähti Jaakon nurkilta pyynti liikkeelle. Ensimmäisestä 2 punkasta saatiin n. 25 kiloa kalaa ja verkon silmäkoko 28 mm ja 30 mm, joten kaloissa vielä mätikin sisällä. Pulleita olivat suurin osa. Ai että..! Seuraavalla 2 verkkojuonella homma jatkui samaan malliin ja kasassa oli jo yli 60 kg! Viime kertainen (loki 50) “hylsy” keikka tuli kuitattua. 3 pyyntipaikassa sitten olikin jo hylkeet asialla. 40 verkosta saatiin 10 ehjää siikaa. Pätkiä ja päitä ja suolia verkoissa kuitenkin roikkui, joten kalaa oli ollut. Näytti enemmänkin norpan tekosilta, kuin harmaa hylkeen.

Eli kalaa näyttäisi olevan, jos vain saa pyytää rauhassa. Verkkoja kannattaa nyt ripotella useampaan paikkaan ja lyhyitä juonia, niin voi olla, että jossakin kolkassa ei ole hylkeet niitä kokemassa etukäteen. Tottakai se niitä houkuttelee, kun on kuin noutopöytä katettu meren alle, pulleita mätikaloja.

Päivän saldoon pitää kuitenkin olla kaiken kaikkiaan tyytyväinen. n. 70 kg kalaa ja mätiäkin oli niissä viitisen kiloa!