LOKI 49

21:27 NW 4-6 m/s. Ilma 5-6 astetta. Merivesi 8-9 astetta.  Meriveden korkeus + 8 cm. Iso-kraaselissa vielä pitkä ponttoonilaituri paikoillaan. Vedet Iso-kraaselista katkaistaan nyt tulevana maanantaina iltapäivästä. Eli jos saaren mökkiläiset tarvii/ haluaa hamstrata vettä talteen, niin nyt on oikea aika. Saaristossa syksyisen kaunista. Happi kulkee ja hyttyset ei haittaa..

Torstaina iso-kraaselin luotsituvalla oli omatoimi tyhy-porukkaa liikkeellä. Työasioitakin varmaan käytiin läpi, mutta siinä samalla ehtivät erästellä kunnolla. Tuleen tuijottelu ja nuotiolla filosofointi harvoin on kellekään pahaksi. Iso-kraaselin luotsitupa siirtyi MeriRaahen hallintaan nyt lokakuun alusta. Paikalla on oltu useammalla kokoonpanolla ja kiinteistön nykytilanne on saatu jo aika hyvin kartoitettua ja suunnitelmat entistämiseen on tehty. Kyllä taas huomaa sen, että kysyvä ei tieltä eksy.. Ainakaan ihan täysin hakoteille.

Tämä lauantai menikin sitten merellisessä meiningissä ihan täysin. Oulun matkailuinfosta oli ohjattu ryhmä ulkomaalaisia yliopisto-opiskelijoita Raaheen, kun heillä oli kova hinku ollut päästä merelle/saareen. Ja hieno päivä meillä kyllä olikin! Käytiin tutustumassa myös Lapaluodon kalahalliin ja ostamassa savusiika maistiaiset. Perkkaushallissakin käytiin ihmettelemässä, kun tusinan verran karskeja kalastajia oli saaliin käsittelyssä ja keräämässä merenkultaa, eli siian mätiä talteen. Reissu oli heidän mukaansa onnistunut ja olivatpa naiset ehtineet tutustua saariston lisäksi mm. wanhaan  museoon, Raahen kirkkoon ja vielä ehtineet kahvittelemaan Langin kauppahuoneellakin.

Iltapäivästä käytiin vielä Janin ja Kimblen kanssa paiskaamassa verkkoja 6 punkkaa pyyntiin. Mieltä ei oikein nostattanut, kun heti tuossa taskun merenpuolella, kun esimmäinen verkko saikka veteen heitettiin, niin oli jo samassa valtavan kokoinen harmaahylkeen pää meitä merestä ihmettelemässä. Utelias elukka lähti vielä kaiken lisäksi meitä seuraamaan. Kun saavuttiin seuraavaan paikkaan, johon verkkoja suunniteltiin, niin sama viiksivallu nousi veneen ahterista vain noin 20 metrin päästä meitä kyselevällä ilmeellä katselemaan ja ihmettelemään, että tähänkö me sitten seuraavat verkot yhdessä laitetaan.