LOKI 48 KROATIA

Toiminnan ympärivuotisuus on ollut se MeriRaahen suurin haaste. Liian hiljaisia jaksoja ovat syyskuun puolivälistä lokakuun alkupuolelle, kunnes päästään syyssiian pyyntiin ja tietenkin sitten sydän talvi, joulukuusta helmikuun loppuun. Näiden hiljaisempien jaksojen paikkaamiseen ollaan tehty ajatustyötä jo parin vuoden ajan. Yhtenä hyvänä kauden jatkajana on jatkossa tottakai Iso-Kraaselin saaressa oleva Wanha luotsiasema, joka entisöinnin, tuplaikkunoiden ja uusien sähkölämmittimien jälkeen jatkaa kautta pitemmälle syksyyn. Sen kehittämisestä uutisoidaan ja kirjoitetaan pitkin talvea varmasti paljon lisää.

Mutta Kroatiaan.. Kävimme Raahesta iskuryhmällä tutustumassa purjehdusmatkailuun Kroatiassa. Ajatus tähän lähti jo pari vuotta sitten. Itselle viikon purjehdukseen sisältyi lisäksi purjehduskurssi huippu ammattilaisen, Katri  Salosen ohjauksessa. Silmiä avartava kokemus purjehdukseen ja paljon jäi käteen veneen ja purjeiden käsittelystä jo nyt. Kyseessä kuitenkin laji, jota ei opi, kuin viettämällä aikaa merellä, joten jatkoa varmasti seuraa.

Aivan upea reissu!! Sää oli retkemme ajankohtana, eli syyskuun lopussa täydellinen. Lämpötilat päivisin 20-28 asteen välissä. Hienoja satamia. Aitoa Kroatiaa! Pienimmissä kylissä missä käytiin oli vain kourallinen asukkaita. Todella hienoja kyliä ja kaupunkeja, luonnonsatamia, vierassatamia, delfiinejä, luolia.. loputon lista, jos kaiken tähän alan muistelemaan.

Mutta, mutta.. MeriRaahe on rekisteröity, valtuutettu matkanjärjestäjä KKV:n rekisterissä ja järjestämme vastaavan yleisöpurjehduksen asiakkaillemme jo ensi syksynä! 2 viikkoa varattavissa. Vain nopeimmat ilmoittautujat pääsevät matkaan. Lisätietoa saa tässä vaiheessa jo soittamalla tai laittamalla sähköpostin kautta kyselyä. Toteutus syys-/lokakuussa 2020.