LOKI 18

10:32 lähtö Svinörosta. Moottori tarkistukset rehty aamulla ja vettä bunkrattu. Toinen venekunta jatkaa Luleån suuntaan Kallaxön saarelle. Ajotunnit 1939 ja mailit 17530. Ulos merelle ollaan ajamassa vargön pohjoispuolelta.

11:40 Jää Stör Räbben kalastajakylä oikealle. Saaren korkeimmassa kohtaa on Hieno tumman puhuva pooki. Valitettavasti kuvaa ei saada, kun on liian kaukana. Saaren kalakämpistä tulee mieleen kallan saaren kalakämpät. Räbben kun ollaan ohitettu, niin nyt voidaan taas sanoa, että ollaan merellä☺.

12:40 Uusi majakka bongattu nähtyjen listalle, Nordströmgrund. Saman näköinen kuin nahkiainen, metrin ero korkeudessa. Väreiltään musta/pun. Päällä helikopteritasanne, kuten nahkiaisessa.

13:25 Falkens grund jää oikealle. Täydellinen keli matkan tekoon. Alli kiersi hetken venettä ja ihmetti ketä ollaan. Otti sitten suunnan pohjoiseen ja katosi horisonttiin. Korjaamme kurssia hieman. Uusi suunta 113°. Aloitetaan ruuan valmistus, kun keli on näin mainio.

17:12 Suomen aikaan suunnassa 172° havaitaan 2 kpl laivoja. Ovat matkalla Raahen satamaa. Tämä päätellään siitä, kun laivojen suunnalla havaitaan myös nahkiaisen majakka. °Korjataan suuntaa -5°, jotta osutaan Reinilän väylästä sisään.

19:10 Upeaa olla Raahessa. bårta bra, hemma bäst! Tunnit 1946 ja mailit 17616.